Is er een subsidie voor Dubbel glas?

De subsidiepot voor isolatieglas is helaas gestopt. Hieronder twee artikelen van Agentschap NL:

"Waardebonnen Isolatieglas verlengd vanwege winterweer

Het ministerie voor VROM heeft de voorwaarden voor de subsidieregeling voor isolatieglas aangepast in verband met langdurige winterse weersomstandigheden. Door deze omstandigheden hebben veel glaszetters geen isolatieglas kunnen plaatsen. Hierdoor is besloten om de geldigheid van de waardebonnen te verlengen.

Voor waardebonnen die zijn uitgegeven in 2009 (oktober t/m december 2009) zal dit betekenen dat de termijn waarbinnen het glas geplaatst moet worden verlengd wordt tot 1 mei 2010.Voor waardebonnen uitgegeven na 1 januari 2010 geldt voor zowel het plaatsen als de declaratie de datum zoals aangegeven op de waardebon.

Informatie over de voorwaarden van de regeling en het aanvragen van de waardebon is te vinden op meer met minder.nl."

Bron: http://www.agentschapnl.nl/nieuws/waardebonnen-isolatieglas-verlengd-vanwege-winterweer

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Subsidieregeling Isolatieglas aanvragen kan nog tot uiterlijk 31 december

Huiseigenaren die dubbelglas willen plaatsen moeten snel zijn: de subsidie voor isolatieglas stopt aan het eind van dit jaar. Met deze subsidie krijgt u € 35 per m² geplaatst glas. Het is dus zeer aantrekkelijk om uw huis nog snel beter te isoleren. De subsidie voor isolatieglas is bedoeld voor eigenaar/bewoners en Vereniging van Eigenaars (VvE’s) van huizen die uiterlijk op 1 januari 1995 zijn opgeleverd. Per woning moet minimaal 5 m² glas geplaatst worden van HR+ of HR++ kwaliteit, met een maximum van € 1100 per woning. Aanvragen gaat via een waardebonsysteem, eigenaar/bewoners of VVE vragen met hun DigiD-code een waardebon aan, deze bon wordt ingeleverd bij de glaszetter. De glaszetter kan de subsidie in mindering brengen op de rekening, of terugbetalen wanneer hij het geld van Agentschap NL heeft ontvangen.

Minder tocht
Ook mevrouw Feikens uit het Groningse Alteveer heeft gebruik gemaakt van deze subsidie. In de zijgevel van haar huis zijn twee grote enkel glas ramen van in totaal 8 m² vervangen door HR++ glas. ‘Ik wilde dit glas sowieso al vervangen maar door de subsidie heb ik meteen voor het glas gekozen dat echt de minste warmte doorlaat. Het tocht nu veel minder in huis!’, vertelt mevrouw Feikens enthousiast. Inmiddels heeft ze ook al andere huiseigenaren op de subsidie gewezen.

Ook alle 70 appartementen van de Kralingerhoutflat in Rotterdam zijn het afgelopen jaar voorzien van meer dan 2200 m² HR++ glas. De 10 verdiepingen hoge flat stamt uit de jaren ’50, was nog voorzien van enkel glas en ook de kozijnen moesten vervangen worden. De bewoners zijn lid van de Vereniging van Eigenaren (VVE) en besloten tot een groot renovatieproject. Hierbij zijn zowel de kozijnen als de ramen vervangen. ‘Door de subsidie op isolatieglas en het lagere BTW tarief hebben we toch een aardige meevaller gekregen,’ aldus voorzitter Van Schaik van de VVE. ‘En het leuke is dat de bewoners niet alleen heel tevreden zijn omdat ze minder tocht hebben, maar tegelijkertijd is er veel minder geluidsoverlast in deze Rotterdamse flat. Dus we vangen meerdere vliegen in één klap.’

Meer informatie, een informatiefilmpje en aanvragen kan op de website van isolatieglas.

Naast de tijdelijke subsidieregeling voor isolatieglas zijn er meer interessante subsidies vanuit de overheid om energie te besparen in uw huis. Zo is er subsidie voor het aanvragen van een zonneboiler, warmtepomp, een Maatwerkadvies, isolatiewerkzaamheden, etcetera. Meer informatie hierover kunt u vinden via de energiesubsidiewijzer .

Het is niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen voor dubbel glas. Het budget voor deze subsidieregeling is op.

De losse prijs voor het laten plaatsen van dubbel glas en HR glas door een glaszetter is onder meer afhankelijk van de voorrijkosten (afstand), het eventueel huren van een stijger, de grootte en het aantal glazen dat geplaatst dient te worden en daarmee het aantal personeel dat nodig is voor de klus.

Informeer en vergelijk dan ook altijd bij verschillende glaszetters bij u in de regio voor een offerte op maat. Belangrijk hierbij is goed te kijken naar de kwaliteit, de uiteindelijke prijs (inclusief btw, toeslagen en noem het maar op) en wat u er voor terug krijgt."

bron: http://www.agentschapnl.nl/nieuws/subsidieregeling-isolatieglas-aanvragen-kan-nog-tot-uiterlijk-31-december